ADANA / SARIÇAM - Sarıçam Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Nis

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu kararla birlikte 23 Nisan, Türkiye'de "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak kutlanmaya başlanmıştır. Her yıl bu özel gün, çocukların sevgi ve saygıyla anıldığı, onların geleceğe olan umutlarının ve hayallerinin desteklendiği bir kutlama haline gelmiştir. Türkiye genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlenir, okullarda ve kamusal alanlarda çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirilir. 23 Nisan, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olmakla birlikte, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmiş özel bir gündür. Bu vesileyle, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım! Her bir çocuğun geleceği aydınlık olsun!

Nis

2023-2024 LGS (Liselere Geçiş Sistemi) tercih danışmanlığı ve okulda kariyer hizmetleri kapsamında, ortaokul psikolojik danışmanlarımıza ve rehber öğretmeni buunmayan okullarımızın müdür yardımcılarına yönelik 3 günlük seminer çalışması gerçekleştirildi.

Nis

Kurumumuz 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlamalarında Kozanoğlu Özel Eğitim Anaokulunu ziyaret etti.

Mrt

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZÎ SINAV BAŞVURU VE UYGULAMA KILAVUZU YAYINLANDI!

Mrt

Kurumumuz rehber öğretmeni bulunmayan okullardan Cihadiye ve Yarımca İlkokulunu ziyaret etti. Genel ve yerel hedef çalışmalarında bulundu.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı “Okulda Kariyer Hizmetleri Semineri” programımızı İl Şube Müdürümüz Sayın Erdal DENGE, İlçe Şube Müdürümüz Sayın Yalçın KURT, Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Doçent Doktor Oğuzhan KIRDÖK ve Sarıçam Rehberlik ve Araştırma Merkezi müdürümüz Sayın Yavuz UREY’in katılımıyla gerçekleştirdik. Programda sunumu için Oğuzhan hocamıza teşekkür ederiz.

Saygı ve minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti 100.Yaşında. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun.

Ekm

İlçemize İlk Defa Atamayla gelen Özel Eğitim ve Pdr Öğretmenlerimizle biraraya gelerek Ramlarda alan çalışmalarını konuştuk. İlçemiz nezdinde yürütülen ve planlanan çalışmaları konuştuk. Müşavirlik sürecinin devamı ve işbirliği çalışmalarını ele aldık. İlçemize ve aileye yeni kay-tılan tüm meslek arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Senebaşı İlçe Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale toplantısı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürü Sn.Yalçın KURT un başkanlığında İlçemiz Sarıçam Özel Eğitim Anaokulunda yapıldı.

Yıllık çalışma planı hazırlanarak İlçemiz okullarına duyuruldu. Okul ziyaretleri Pdr öğretmeni olmayan okullarımız önceliklendirilerek yapılacaktır. Ziyaretlerimiz ile Okul Psikodestek Ekiplerimizle kriz öncesi yapılacaklar ve önleyici çalışmaların planlamasına önem verilmesi yönünde olacaktır.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Senebaşı PDR Öğretmenleri toplantısı İlçemiz Ata İlkokulu toplantı salonunda icra edildi. Merkez Müdürü Sn.Yavuz UREY yeni eğitim öğretim yılında müdürlüğümüzce yapılacak çalışmalarda okul PDR birimleriyle işbirliği içerisinde yapılacak ortak çalışmalara değinerek okul pdr öğretmenlerimizi mesleki anlamda her alanda destekleyeceğimize değindi.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn.Uygar İNAL katılarak, " Okul PDR Hizmetleri birimlerinin çalışma alanlarında gerek öğrenciler gerekse velilerimiz ve okul paydaşları ararsındaki öneme değinerek, Pdr Öğretmenlerimizin bizler için değerli ve dikkate değer çalışmalarını önemsediğinden bahsetti.

Psikolojik Sağlamlık konusunda mini bir seminer vermek amacıyla programımıza renk katan Çukurova Üniversitesi PDR Hizmetleri Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Sn. Doç.Dr. Oğuzhan KIRDÖK hocamıza teşekkür ederiz.

PDR Hizmetleri Bölüm Başkanı Sn.Muhittin GÜNEŞ hocamızda bölüm çalışmalarında senebaşı yapılacak çalışmalara değinip soru ve cevap kısmında öğretmenlerimizle interaktif bir süreç işletti.

Okula Uyum döneminde kullanılabilecek materyaller